{:en}Dakar Rally Year book{:}{:fr}ANNUAIRE{:}{:nl}Dakar Rally Jaarboek{:}

{:en}The Dakar Rally Yearbook is ‘the’ work of reference for all fans and lovers of “Le Dakar”. A yearbook in which we present the best pictures and copy write about the latest and internationally renown off road rally.

Teams that have concluded agreements with the DAKAR PRESS TEAM may benefit from dedicated full size pages paying full attention to their own exploits and achievements.

Since its first publication in 2005, it appeared that the Dakar yearbook is a perfect gift for business relations and friends. On special demand, you can also customize your own copies, please contact us.


DAKAR RALLY 2020, ‘3rd Chapter’

order your copy on www.dakarbook.com


DAKAR RALLY 2019, ‘100% PERU’

100% PERU edition is not available


Dakar Rally 2018, 40th Edition

40the edition is not available


DAKAR RALLY 2017, ‘The inferno’

The Inferno
Heat, Storm, Fesh-Fesh, Mud and other hardships!

Read all about the Dakar Rally 2017 Edition.

What would be a breathtaking trek, across the pampas from Argentina to the Andes mountains in Bolivia, was a trip to hell. The Rally organization had warned about hardships and trials.
But it became a battle with dramatic dislocations, a battle against the weather elements and against yourself, in one of the toughest Dakar Rally’s ever! Read about the battle of the titans, the drama and personal suffering of amateurs, read about the backgrounds of what fighters drive in this rally. Read this most complete Dakar book in the world!

The text is bilingual (Dutch – English).
ISBN nr.: 978-94-026-0187-9
Take a online look in the preview!

Order here!


DAKAR RALLY JAARBOEK, EDITIE 2016

ihsnd-2016_1

“Dakar the ultimate Challenge”
“Dakar, the ultimate challenge. Proud and confident, here are the heroes of our time, the champions of Dakar, all present around New Year’s Day at the departure in Buenos Aires, facing their enthusiastic public. They are ready for a sporty fight, ready for the struggling and harsh conditions of extremely challenging off road tracks through the Argentinian pampas and fesh fesh.

Read about their adventures; enjoy the wonderful pictures of the most dramatic moments, personal dramas, depravations, fumes, sweat and tears… And victories severely claimed.

The Dakar Rally Yearbook reports every year the greatest moments of the Dakar rally, heroism, drama and human adventures, includes sensational pictures, it even has QR codes to link with short exclusive videos”.

Driven by their fourteen years of “onsite” presence and experience, DAKAR PRESS TEAM is able to offer you the currently best book in the world of automotive off-track rallying.

ISBN nr.: 978-94-02602-16-6
The Dakar Rally Yearbook is available in two languages (English | Dutch).

To order via www.dakarbook.com


DAKAR RALLY JAARBOEK, EDITIE 2015

Mega zwaar was de voornamelijk stoffige 36ste editie van Le Dakar, die afgelopen januari alweer voor de zevende keer Latijns-Amerika werd gereden. De motoren, quads, auto’s en vrachtwagens vertrokken vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Na vier wedstrijdetappes op de zinderend hete Argentijnse vlaktes, maakten ze de overtocht via het Andesgebergte naar Chili. Daar deed het hele peloton onder andere de droogste plek ter aarde aan: de Atacama woestijn. Daarna ging de tocht via een korte uitstap naar Bolivia terug door de Andes om uiteindelijk weer in Buenos Aires te finishen. Een geweldig avontuur, fraai weergegeven in boekvorm, boordevol met mooie foto’s. Het meest complete Dakar boek ter wereld! Net als alle voorgaande edities van het Dakar Rally Jaarboek is ook deze uitgave mooi ingebonden en voorzien van harde cover. De redactie is tweetalig uitgevoerd (UK, NL). Deze editie bevat maar liefst 248 pagina’s. Winkelprijs = € 45,00 exclusief verzendkosten. Verschijningsdatum = 27 maart 2015. Leverdatum vanaf 01-04-2015 Dakar Rally Jaarboek, editie 2015

ISBN / EAN nummer: 978-94-91492-02-0
Kijk hier online in het boek!

Te bestellen via www.dakarbook.com


DAKAR RALLY JAARBOEK, EDITIE 2014

IHSND-2014-N

In de 6e editie van Le Dakar in Latijns America wordt het parcours uitgebreid naar de onherbergzaam gebieden van Bolivia. De start is in het Argentijnse Rosario. De finish is in het Chileense Valparaiso. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de wedstrijddeelnemers, maar ook hun voertuigen tot het uiterste te testen. Met name de nieuwe gebieden die de rally aandoet in Bolivia bieden prachtige beelden. En voor de motor- en quad rijders vormen deze stages een extra uitdaging, daar het marathon etappes betreft. Een prachtige avontuur, dat terug te zien is in het Dakar Rally Jaarboek 2014, met op de cover de winnende foto van Marc van der Aa. Het complete Dakar avontuur van 2014 is fraai vastgelegd in een 260 pagina’s dik boek. Net als alle voorgaande edities van het Dakar Rally Jaarboek is ook deze uitgave mooi ingebonden en voorzien van harde cover. De redactie is drietalig uitgevoerd (UK, DUI, NL).

Te bestellen via www.dakarbook.com


IHSND-2013

Dakar Rally Jaarboek, editie 2013

Het Dakar Press Team, dat Le Dakar 2013 met maar liefst acht fotografen op de gevoelige plaat heeft vast gelegd, heeft een waanzinnig mooie fotoreportage gemaakt van de zwaarste rally ter wereld.

Le Dakar 2013 start op 5 januari in Lima (Peru). De eerste 5 stages worden in Peru verreden. In een prachtig woestijn landschap hebben de deelnemers het bijzonder zwaar. Na een kort verblijf in Chili trekt de karavaan over het Andes gebergte, om zijn weg te vervolgen in Argentinië. Daar krijgen de deelnemers te maken met hevige regenval, maar ook met bijzonder hoge temperaturen. Bergpaden veranderen in modderrivieren, waar nagenoeg geen doorkomen aan is. Tijdens de rustdag in Tucuman kan iedereen even kort op adem komen. De schade wordt opgemaakt, maar al snel wordt de reis weer hervat.

De temperatuur is ondertussen gestegen tot wel 50 graden Celsius. Na de stage in Fiambala wordt voor de tweede maal het Andes gebergte overgestoken, met adembenemende vergezichten. De volgende dag start de rally in Chili, in het ondertussen vertrouwde Copiapo. Meer woestijn met zware zandduinen staan op het programma. Uiteindelijk finisht de rally van 2013 in Santiago, waar slechts de helft van de gestarte deelnemers op 20 januari gehuldigd wordt op het podium in de Chileense hoofdstad.

Het complete Dakar avontuur van 2013 is fraai vastgelegd in een 288 pagina’s dik boek. Net als alle voorgaande edities van het Dakar Rally Jaarboek is ook deze uitgave mooi ingebonden en voorzien van harde cover. De redactie is drietalig uitgevoerd (UK, ESP, NL).

Winkelprijs = € 45,00 exclusief verzendkosten.

Te bestellen via www.dakarbook.com


IHSND-2012

Dakar Rally Jaarboek, editie 2012

Op 5 april 2012 is de 7e editie van het Dakar Rally Jaarboek verschenen. Het Dakar Press Team, dat Le Dakar 2012 met maar liefst acht fotografen op de gevoelige plaat heeft vast gelegd, heeft een waanzinnig mooie fotoreportage geproduceerd van de zwaarste rally ter wereld. Deze prachtige verzameling van beeldmateriaal vertellen u het verhaal van de rally, die afgelopen jaar van start is gegaan in het Argentijnse Mar del Plata, zijn weg vond door het ruige Chili, om vervolgens in de hoofdstad van Peru, Lima te eindigen. Ruwweg de helft van de wedstrijd deelnemers wist de eindstreep van deze loodzware rally te halen.

Te bestellen via www.dakarbook.com


IHSND-2011

Dakar Rally Jaarboek, editie 2011

Drie weken doorkruiste het DakarPress Team Argentinië en Chili voor de Dakar Rally 2011. In die korte tijd legden de teamleden meer dan tienduizend kilometer af in twee speciaal voor de rally geprepareerde Toyota Landcruisers. Tot tweemaal toe hebben zij de indrukwekkende hoogtes van meer dan vijfduizend meter in het Andesgebergte getrotseerd. En dagenlang doorstonden ze temperaturen van boven de 50 graden Celsius in de droogste en heetste woestijn ter wereld: de Atacama woestijn. Even bijkomen? Geen sprake van. Gemiddeld drie uur slaap per nacht was het maximum. En dat allemaal om ook van deze Dakar Rally weer een prachtig boek te maken. Een boek vol mooie, spectaculaire en vaak emotionele racefoto’s, speciaal voor u. Het was vaak afzien in deze derde Dakar Rally in Zuid-Amerika, maar het was vooral fantastisch om erbij te zijn! Het lef, het doorzettingsvermogen en de teamgeest van alle DakarPress Team leden en de mensen om hen heen waren indrukwekkend. Wij waren er voor u bij en laten u graag meegenieten van de spanning, sportiviteit en verbeten tranen die horen bij de zwaarste rally van de wereld. Volgend jaar weer!

Te bestellen via www.dakarbook.com


IHSND-2010

Dakar Rally Jaarboek, editie 2010

Voor de vijfde keer verschijnt het Dakar Jaarboek, met maar liefst 288 bladzijden aan Dakar avontuur, gereden in Argentinië en Chili. Le Dakar 2010 gaat de geschiedenis in als de mooiste Dakar rally ooit en dat is duidelijk te zien aan de prachtige fotografie in het jaarboek. Verslaggever Sabine Weghorst maakte dit jaar onderdeel uit van de Dakar expeditie van het DakarPress Team. Lees het verhaal in het boek en het is alsof je zelf de rally meebeleeft. Voor de tweede maal wordt – In het spoor naar Dakar – tweetalig uitgebracht (Nederlands-Engels). Uitgevoerd met luxe hard cover omslag.

Te bestellen via www.dakarbook.com


IHSND-2009

Dakar Rally Jaarboek, editie 2009

Auteur: Jansen, L.A.H. Uitgever: Car Content Factory

Te bestellen via www.dakarbook.com


IHSND-2007

Dakar Rally Jaarboek, editie 2007

De Dakar rally zoals het hoort, op het Afrikaanse continent. Voorlopig zal Le Dakar 2007, die start in het Portugese Lissabon en finisht in het Senegalese Dakar de laatste zijn in Afrika. De bijzondere cultuur en fascinerende natuur zijn het tafereel voor een bikkel harde rally. Maar wel een rally, waar veel Dakar deelnemers met heimwee aan terug zullen denken.

Te bestellen via www.dakarbook.com


IHSND-2006

Dakar Rally Jaarboek, editie 2006

De Dakar rally wordt gereden, vanuit Lissabon naar Dakar. Erica Terpstra schrijft het voorwoord.

Citaat uit het voorwoord van Erica Terpstra

“Ieder mens heeft dromen. Dromen over geluk, rijkdom verre reizen en vele andere inspirerende zaken. Ook ik had een droom, helaas een die niet te verwezenlijken leek. Toch deelde ik mijn droom zo af en toe met een journalist. Van het een kwam het ander en op een goede morgen las ik mijn eigen droom in de krant. Ik glimlachte en droomde verder. Want meedoen aan de Dakar Rally zou nimmer werkelijkheid worden.

Gelukkig zijn er mensen die geloven in dromen. Mensen die niet accepteren dat iets onmogelijk is en op zoek gaan naar de mogelijkheden. Uiteraard beseffen zij als geen ander dat deelname aan de zwaarste rally ter wereld een hele opgave is. Een uitdaging die op korte termijn voor mij niet te realiseren valt. Maar toch zochten ze contact met me. Ze hadden een idee. Want meedoen aan de rally mag dan onmogelijk zijn, de rally beleven kan wel! Voor ik goed en wel besefte wat er precies gebeurde, was mijn ticket naar Lissabon geboekt en de accommodatie in Portimao geregeld. Ik ging naar de start van de rally!”

Te bestellen via www.dakarbook.com


IHSND-2005

Dakar Rally Jaarboek, editie 2005

Le Dakar 2005 start in het Spaanse Barcelona en finist in Dakar. Voor deze rally is speciaal een persteam samengesteld, met als doel het produceren van “content”. Maar ook voor het leveren van mediapartners. Dankzij de prettige samenwerking met AD-Sportwereld is het mogelijk geweest om dit eerste, maar vooral unieke Dakar Rally Jaarboek uit te geven.

Het persteam volgt de Nederlanders en de Belgen in de rally, die van Barcelona naar Dakar stad gaat. Tijdens de rally is er dagelijks een selectie foto’s via de satelliet verzonden voor perspublicatie.

Auteur: Natascha Kayser Co-auteur: Léon Jansen Uitgever: Car Content Factory

Te bestellen via www.dakarbook.com{:}{:fr}L’Annuaire du Rallye « le Dakar » est la publication de référence pour tous les fans et amoureux du Dakar.  Un Annuaire de qualité dans lequel les meilleures photos et rédactions des participants au rallye tout-terrain sont regroupées.

Les équipes ayant conclues des accords avec le DAKAR PRESS TEAM peuvent bénéficier de pages dédiées aux leurs, il est possible également de tirer des exemplaires personnalisés de l’Annuaire.

Depuis 2005, il s’est avéré que l’Annuaire du Dakar forme un parfait présent promotionnel pour clients privilégiés !DAKAR RALLY 2017, ‘The inferno’

The Inferno
Hitte, Storm, Fesh-Fesh, Modder en Andere Ontberingen!
Lees alles over de Dakar Rally 2017 Editie.

Wat een adembenemende tocht zou worden, dwars door de pampa’s van Argentinië naar de Andes gebergten in Bolivia werd een tocht naar de hel. De Rally organisatie had nog wel gewaarschuwd voor ontberingen en beproevingen.
Maar het werd een gevecht met dramatische ontknopingen, een strijd tegen de weerselementen en tegen jezelf, in één van de zwaarste Dakar Rally’s ooit! Lees over het gevecht der titanen, het drama en het persoonlijk leed van amateurs, lees over achtergronden van wat knokkers in deze rally drijft. Lees dit meest complete Dakar boek ter wereld!

De tekst is tweetalig (Nederlands – Engels).
ISBN nr.: 978-94-026-0187-9
Blader alvast online door het boek!

Bestel het boek hier!


DAKAR RALLY JAARBOEK, EDITIE 2016

ihsnd-2016_1

“Dakar the ultimate Challenge”
Fiers et surtout plein de confiance, les héros du Dakar se présentent autour de la Nouvel An devant leur public Argentin. Ils sont prêts pour la lutte, la grande aventure du rallye en tout-terrain. Des épreuves dures et exigeantes les attendent. Ce sera cette année encore un Rallye Dakar plein de drames personnels, de souffrances et de ténacité, de déceptions lourdement portées et de victoires durement arrachées.

L’Annuaire du Dakar est disponible en Anglais et en Néerlandais, bientôt en Français et Chinois.

C’est un livre de référence qui retrace chaque année les grands moments d’une aventure humaine de courage et d’héroïsme, tant dans les premières lignes du championnat qu’auprès d’une arrière garde d’amateurs éclairés, tous aussi fanatiques et engagés. Le livre contient des photos sensationnelles, les descriptions de chaque équipe engagée et le suivi de chaque jour d’une course effrénée. Des codes QR permettent de connecter avec les courtes vidéos exclusives, faisant de l’Annuaire un évènement total et poignant.

Grace à leur expérience des dernières quatorze années aux endroits les plus sublimes du rallye, le DAKAR PRESS TEAM parvient chaque année à faire de l’Annuaire du Dakar le meilleur livre de sport qui soit sur ce sujet.

ISBN nr.: 978-94-02602-16-6
A commander par www.4x4Store.nl


DAKAR RALLY JAARBOEK, EDITIE 2015

Mega zwaar was de voornamelijk stoffige 36ste editie van Le Dakar, die afgelopen januari alweer voor de zevende keer Latijns-Amerika werd gereden. De motoren, quads, auto’s en vrachtwagens vertrokken vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Na vier wedstrijdetappes op de zinderend hete Argentijnse vlaktes, maakten ze de overtocht via het Andesgebergte naar Chili. Daar deed het hele peloton onder andere de droogste plek ter aarde aan: de Atacama woestijn. Daarna ging de tocht via een korte uitstap naar Bolivia terug door de Andes om uiteindelijk weer in Buenos Aires te finishen. Een geweldig avontuur, fraai weergegeven in boekvorm, boordevol met mooie foto’s. Het meest complete Dakar boek ter wereld! Net als alle voorgaande edities van het Dakar Rally Jaarboek is ook deze uitgave mooi ingebonden en voorzien van harde cover. De redactie is tweetalig uitgevoerd (UK, NL). Deze editie bevat maar liefst 248 pagina’s. Winkelprijs = € 45,00 exclusief verzendkosten. Verschijningsdatum = 27 maart 2015. Leverdatum vanaf 01-04-2015 Dakar Rally Jaarboek, editie 2015

ISBN / EAN nummer: 978-94-91492-02-0
Kijk hier online in het boek!

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


DAKAR RALLY JAARBOEK, EDITIE 2014

IHSND-2014-N

In de 6e editie van Le Dakar in Latijns America wordt het parcours uitgebreid naar de onherbergzaam gebieden van Bolivia. De start is in het Argentijnse Rosario. De finish is in het Chileense Valparaiso. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de wedstrijddeelnemers, maar ook hun voertuigen tot het uiterste te testen. Met name de nieuwe gebieden die de rally aandoet in Bolivia bieden prachtige beelden. En voor de motor- en quad rijders vormen deze stages een extra uitdaging, daar het marathon etappes betreft. Een prachtige avontuur, dat terug te zien is in het Dakar Rally Jaarboek 2014, met op de cover de winnende foto van Marc van der Aa. Het complete Dakar avontuur van 2014 is fraai vastgelegd in een 260 pagina’s dik boek. Net als alle voorgaande edities van het Dakar Rally Jaarboek is ook deze uitgave mooi ingebonden en voorzien van harde cover. De redactie is drietalig uitgevoerd (UK, DUI, NL).

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2013

Dakar Rally Jaarboek, editie 2013

Het Dakar Press Team, dat Le Dakar 2013 met maar liefst acht fotografen op de gevoelige plaat heeft vast gelegd, heeft een waanzinnig mooie fotoreportage gemaakt van de zwaarste rally ter wereld.

Le Dakar 2013 start op 5 januari in Lima (Peru). De eerste 5 stages worden in Peru verreden. In een prachtig woestijn landschap hebben de deelnemers het bijzonder zwaar. Na een kort verblijf in Chili trekt de karavaan over het Andes gebergte, om zijn weg te vervolgen in Argentinië. Daar krijgen de deelnemers te maken met hevige regenval, maar ook met bijzonder hoge temperaturen. Bergpaden veranderen in modderrivieren, waar nagenoeg geen doorkomen aan is. Tijdens de rustdag in Tucuman kan iedereen even kort op adem komen. De schade wordt opgemaakt, maar al snel wordt de reis weer hervat.

De temperatuur is ondertussen gestegen tot wel 50 graden Celsius. Na de stage in Fiambala wordt voor de tweede maal het Andes gebergte overgestoken, met adembenemende vergezichten. De volgende dag start de rally in Chili, in het ondertussen vertrouwde Copiapo. Meer woestijn met zware zandduinen staan op het programma. Uiteindelijk finisht de rally van 2013 in Santiago, waar slechts de helft van de gestarte deelnemers op 20 januari gehuldigd wordt op het podium in de Chileense hoofdstad.

Het complete Dakar avontuur van 2013 is fraai vastgelegd in een 288 pagina’s dik boek. Net als alle voorgaande edities van het Dakar Rally Jaarboek is ook deze uitgave mooi ingebonden en voorzien van harde cover. De redactie is drietalig uitgevoerd (UK, ESP, NL).

Winkelprijs = € 45,00 exclusief verzendkosten.

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2012

Dakar Rally Jaarboek, editie 2012

Op 5 april 2012 is de 7e editie van het Dakar Rally Jaarboek verschenen. Het Dakar Press Team, dat Le Dakar 2012 met maar liefst acht fotografen op de gevoelige plaat heeft vast gelegd, heeft een waanzinnig mooie fotoreportage geproduceerd van de zwaarste rally ter wereld. Deze prachtige verzameling van beeldmateriaal vertellen u het verhaal van de rally, die afgelopen jaar van start is gegaan in het Argentijnse Mar del Plata, zijn weg vond door het ruige Chili, om vervolgens in de hoofdstad van Peru, Lima te eindigen. Ruwweg de helft van de wedstrijd deelnemers wist de eindstreep van deze loodzware rally te halen.

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2011

Dakar Rally Jaarboek, editie 2011

Drie weken doorkruiste het DakarPress Team Argentinië en Chili voor de Dakar Rally 2011. In die korte tijd legden de teamleden meer dan tienduizend kilometer af in twee speciaal voor de rally geprepareerde Toyota Landcruisers. Tot tweemaal toe hebben zij de indrukwekkende hoogtes van meer dan vijfduizend meter in het Andesgebergte getrotseerd. En dagenlang doorstonden ze temperaturen van boven de 50 graden Celsius in de droogste en heetste woestijn ter wereld: de Atacama woestijn. Even bijkomen? Geen sprake van. Gemiddeld drie uur slaap per nacht was het maximum. En dat allemaal om ook van deze Dakar Rally weer een prachtig boek te maken. Een boek vol mooie, spectaculaire en vaak emotionele racefoto’s, speciaal voor u. Het was vaak afzien in deze derde Dakar Rally in Zuid-Amerika, maar het was vooral fantastisch om erbij te zijn! Het lef, het doorzettingsvermogen en de teamgeest van alle DakarPress Team leden en de mensen om hen heen waren indrukwekkend. Wij waren er voor u bij en laten u graag meegenieten van de spanning, sportiviteit en verbeten tranen die horen bij de zwaarste rally van de wereld. Volgend jaar weer!

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2010

Dakar Rally Jaarboek, editie 2010

Voor de vijfde keer verschijnt het Dakar Jaarboek, met maar liefst 288 bladzijden aan Dakar avontuur, gereden in Argentinië en Chili. Le Dakar 2010 gaat de geschiedenis in als de mooiste Dakar rally ooit en dat is duidelijk te zien aan de prachtige fotografie in het jaarboek. Verslaggever Sabine Weghorst maakte dit jaar onderdeel uit van de Dakar expeditie van het DakarPress Team. Lees het verhaal in het boek en het is alsof je zelf de rally meebeleeft. Voor de tweede maal wordt – In het spoor naar Dakar – tweetalig uitgebracht (Nederlands-Engels). Uitgevoerd met luxe hard cover omslag.

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2009

Dakar Rally Jaarboek, editie 2009

Auteur: Jansen, L.A.H. Uitgever: Car Content Factory

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2007

Dakar Rally Jaarboek, editie 2007

De Dakar rally zoals het hoort, op het Afrikaanse continent. Voorlopig zal Le Dakar 2007, die start in het Portugese Lissabon en finisht in het Senegalese Dakar de laatste zijn in Afrika. De bijzondere cultuur en fascinerende natuur zijn het tafereel voor een bikkel harde rally. Maar wel een rally, waar veel Dakar deelnemers met heimwee aan terug zullen denken.

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2006

Dakar Rally Jaarboek, editie 2006

De Dakar rally wordt gereden, vanuit Lissabon naar Dakar. Erica Terpstra schrijft het voorwoord.

Citaat uit het voorwoord van Erica Terpstra

“Ieder mens heeft dromen. Dromen over geluk, rijkdom verre reizen en vele andere inspirerende zaken. Ook ik had een droom, helaas een die niet te verwezenlijken leek. Toch deelde ik mijn droom zo af en toe met een journalist. Van het een kwam het ander en op een goede morgen las ik mijn eigen droom in de krant. Ik glimlachte en droomde verder. Want meedoen aan de Dakar Rally zou nimmer werkelijkheid worden.

Gelukkig zijn er mensen die geloven in dromen. Mensen die niet accepteren dat iets onmogelijk is en op zoek gaan naar de mogelijkheden. Uiteraard beseffen zij als geen ander dat deelname aan de zwaarste rally ter wereld een hele opgave is. Een uitdaging die op korte termijn voor mij niet te realiseren valt. Maar toch zochten ze contact met me. Ze hadden een idee. Want meedoen aan de rally mag dan onmogelijk zijn, de rally beleven kan wel! Voor ik goed en wel besefte wat er precies gebeurde, was mijn ticket naar Lissabon geboekt en de accommodatie in Portimao geregeld. Ik ging naar de start van de rally!”

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2005

Dakar Rally Jaarboek, editie 2005

Le Dakar 2005 start in het Spaanse Barcelona en finist in Dakar.

Auteur: Natascha Kayser Co-auteur: Léon Jansen Uitgever: Car Content Factory

Nu te bestellen via www.4x4store.nl{:}{:nl}Het Dakar Rally Jaarboek is het naslagwerk voor de liefhebbers van Le Dakar. Het is een waardevol boek voor alle betrokkenen in de Rally. Extra aandacht middels de fotokeuze of tekstredactie behoren tot de mogelijkheden. Zo zullen de teams waarmee Dakar Press Team een media overeenkomst heeft, gegarandeerd paginagroot in het boek worden opgenomen.

Sinds de eerste uitgave in 2005 is gebleken dat het Dakar Rally Jaarboek een perfect relatiegeschenk is! Bovendien biedt Dakar Press Team de mogelijkheid om het Dakar Rally Jaarboek in gepersonaliseerde vorm aan te bieden.DAKAR RALLY 2017, ‘The inferno’

The Inferno
Hitte, Storm, Fesh-Fesh, Modder en Andere Ontberingen!
Lees alles over de Dakar Rally 2017 Editie.

Wat een adembenemende tocht zou worden, dwars door de pampa’s van Argentinië naar de Andes gebergten in Bolivia werd een tocht naar de hel. De Rally organisatie had nog wel gewaarschuwd voor ontberingen en beproevingen.
Maar het werd een gevecht met dramatische ontknopingen, een strijd tegen de weerselementen en tegen jezelf, in één van de zwaarste Dakar Rally’s ooit! Lees over het gevecht der titanen, het drama en het persoonlijk leed van amateurs, lees over achtergronden van wat knokkers in deze rally drijft. Lees dit meest complete Dakar boek ter wereld!

De tekst is tweetalig (Nederlands – Engels).
ISBN nr.: 978-94-026-0187-9
Blader alvast online door het boek!

Bestel het boek hier!


DAKAR RALLY JAARBOEK, EDITIE 2016

ihsnd-2016_1

“Dakar the ultimate Challenge”
Fier en bovenal vol vertrouwen presenteren de Dakar helden zich op nieuwjaarsdag aan het publiek in Buenos Aires. Ze zijn klaar voor een zwaar rally avontuur. Het wordt echter een Dakar Rally vol drama, persoonlijk leed en teleurstellingen. Euforie en hoogtepunten zijn er zeker, maar de zwaarste rally ter wereld is dit jaar voornamelijk zwaar vanwege externe elementen en kenmerkt zich door WRC achtige stages (World Rally Championchip). Het Dakar Rally Jaarboek is het naslagwerk voor de liefhebbers van Le Dakar. Het is een fantastisch boek in beeld en tekst. Het luxe gebonden boek staat vol met spectaculaire foto’s, beschrijvingen van alle teams en uiteraard de dagelijkse routes en uitslagen. Ook zijn er QR codes opgenomen, waarmee de lezer exclusieve video’s kan bekijken. Het toch al lijvige fotoboek wordt daarmee een ware beleving. Het Dakar Rally 2016 boek is geschreven in het Nederlands en Engels. Het Nederlandse Dakar Press Team, onder leiding van Léon Jansen, rijdt al jaren mee in de Dakar Rally. Jansen begon met zijn avontuur in 2004, toen Le Dakar (voorheen bekend als Parijs-Dakar Rally) nog in Afrika werd gereden. De rally kenmerkt zich door avontuur maar is bovenal een uitputtingsslag voor de deelnemers en staat dan ook bekend als de zwaarste en gevaarlijkste rally ter wereld. Het team van Jansen rijdt steeds voor de wedstrijddeelnemers uit om de routes te verkennen, op zoek naar de beste plek om de race te fotograferen. Door hun jarenlange betrokkenheid en expertise maken zij het beste boek op het gebied van de Dakar Rally.

ISBN nr.: 978-94-02602-16-6
De tekst is tweetalig (Nederlands – Engels).

Verkrijgbaar via www.4x4Store.nl


DAKAR RALLY JAARBOEK, EDITIE 2015

Mega zwaar was de voornamelijk stoffige 36ste editie van Le Dakar, die afgelopen januari alweer voor de zevende keer Latijns-Amerika werd gereden. De motoren, quads, auto’s en vrachtwagens vertrokken vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Na vier wedstrijdetappes op de zinderend hete Argentijnse vlaktes, maakten ze de overtocht via het Andesgebergte naar Chili. Daar deed het hele peloton onder andere de droogste plek ter aarde aan: de Atacama woestijn. Daarna ging de tocht via een korte uitstap naar Bolivia terug door de Andes om uiteindelijk weer in Buenos Aires te finishen. Een geweldig avontuur, fraai weergegeven in boekvorm, boordevol met mooie foto’s. Het meest complete Dakar boek ter wereld! Net als alle voorgaande edities van het Dakar Rally Jaarboek is ook deze uitgave mooi ingebonden en voorzien van harde cover. De redactie is tweetalig uitgevoerd (UK, NL). Deze editie bevat maar liefst 248 pagina’s. Winkelprijs = € 45,00 exclusief verzendkosten. Verschijningsdatum = 27 maart 2015. Leverdatum vanaf 01-04-2015 Dakar Rally Jaarboek, editie 2015

ISBN / EAN nummer: 978-94-91492-02-0
Kijk hier online in het boek!

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


DAKAR RALLY JAARBOEK, EDITIE 2014

IHSND-2014-N

In de 6e editie van Le Dakar in Latijns America wordt het parcours uitgebreid naar de onherbergzaam gebieden van Bolivia. De start is in het Argentijnse Rosario. De finish is in het Chileense Valparaiso. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de wedstrijddeelnemers, maar ook hun voertuigen tot het uiterste te testen. Met name de nieuwe gebieden die de rally aandoet in Bolivia bieden prachtige beelden. En voor de motor- en quad rijders vormen deze stages een extra uitdaging, daar het marathon etappes betreft. Een prachtige avontuur, dat terug te zien is in het Dakar Rally Jaarboek 2014, met op de cover de winnende foto van Marc van der Aa. Het complete Dakar avontuur van 2014 is fraai vastgelegd in een 260 pagina’s dik boek. Net als alle voorgaande edities van het Dakar Rally Jaarboek is ook deze uitgave mooi ingebonden en voorzien van harde cover. De redactie is drietalig uitgevoerd (UK, DUI, NL).

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2013

Dakar Rally Jaarboek, editie 2013

Het Dakar Press Team, dat Le Dakar 2013 met maar liefst acht fotografen op de gevoelige plaat heeft vast gelegd, heeft een waanzinnig mooie fotoreportage gemaakt van de zwaarste rally ter wereld.

Le Dakar 2013 start op 5 januari in Lima (Peru). De eerste 5 stages worden in Peru verreden. In een prachtig woestijn landschap hebben de deelnemers het bijzonder zwaar. Na een kort verblijf in Chili trekt de karavaan over het Andes gebergte, om zijn weg te vervolgen in Argentinië. Daar krijgen de deelnemers te maken met hevige regenval, maar ook met bijzonder hoge temperaturen. Bergpaden veranderen in modderrivieren, waar nagenoeg geen doorkomen aan is. Tijdens de rustdag in Tucuman kan iedereen even kort op adem komen. De schade wordt opgemaakt, maar al snel wordt de reis weer hervat.

De temperatuur is ondertussen gestegen tot wel 50 graden Celsius. Na de stage in Fiambala wordt voor de tweede maal het Andes gebergte overgestoken, met adembenemende vergezichten. De volgende dag start de rally in Chili, in het ondertussen vertrouwde Copiapo. Meer woestijn met zware zandduinen staan op het programma. Uiteindelijk finisht de rally van 2013 in Santiago, waar slechts de helft van de gestarte deelnemers op 20 januari gehuldigd wordt op het podium in de Chileense hoofdstad.

Het complete Dakar avontuur van 2013 is fraai vastgelegd in een 288 pagina’s dik boek. Net als alle voorgaande edities van het Dakar Rally Jaarboek is ook deze uitgave mooi ingebonden en voorzien van harde cover. De redactie is drietalig uitgevoerd (UK, ESP, NL).

Winkelprijs = € 45,00 exclusief verzendkosten.

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2012

Dakar Rally Jaarboek, editie 2012

Op 5 april 2012 is de 7e editie van het Dakar Rally Jaarboek verschenen. Het Dakar Press Team, dat Le Dakar 2012 met maar liefst acht fotografen op de gevoelige plaat heeft vast gelegd, heeft een waanzinnig mooie fotoreportage geproduceerd van de zwaarste rally ter wereld. Deze prachtige verzameling van beeldmateriaal vertellen u het verhaal van de rally, die afgelopen jaar van start is gegaan in het Argentijnse Mar del Plata, zijn weg vond door het ruige Chili, om vervolgens in de hoofdstad van Peru, Lima te eindigen. Ruwweg de helft van de wedstrijd deelnemers wist de eindstreep van deze loodzware rally te halen.

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2011

Dakar Rally Jaarboek, editie 2011

Drie weken doorkruiste het DakarPress Team Argentinië en Chili voor de Dakar Rally 2011. In die korte tijd legden de teamleden meer dan tienduizend kilometer af in twee speciaal voor de rally geprepareerde Toyota Landcruisers. Tot tweemaal toe hebben zij de indrukwekkende hoogtes van meer dan vijfduizend meter in het Andesgebergte getrotseerd. En dagenlang doorstonden ze temperaturen van boven de 50 graden Celsius in de droogste en heetste woestijn ter wereld: de Atacama woestijn. Even bijkomen? Geen sprake van. Gemiddeld drie uur slaap per nacht was het maximum. En dat allemaal om ook van deze Dakar Rally weer een prachtig boek te maken. Een boek vol mooie, spectaculaire en vaak emotionele racefoto’s, speciaal voor u. Het was vaak afzien in deze derde Dakar Rally in Zuid-Amerika, maar het was vooral fantastisch om erbij te zijn! Het lef, het doorzettingsvermogen en de teamgeest van alle DakarPress Team leden en de mensen om hen heen waren indrukwekkend. Wij waren er voor u bij en laten u graag meegenieten van de spanning, sportiviteit en verbeten tranen die horen bij de zwaarste rally van de wereld. Volgend jaar weer!

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2010

Dakar Rally Jaarboek, editie 2010

Voor de vijfde keer verschijnt het Dakar Jaarboek, met maar liefst 288 bladzijden aan Dakar avontuur, gereden in Argentinië en Chili. Le Dakar 2010 gaat de geschiedenis in als de mooiste Dakar rally ooit en dat is duidelijk te zien aan de prachtige fotografie in het jaarboek. Verslaggever Sabine Weghorst maakte dit jaar onderdeel uit van de Dakar expeditie van het DakarPress Team. Lees het verhaal in het boek en het is alsof je zelf de rally meebeleeft. Voor de tweede maal wordt – In het spoor naar Dakar – tweetalig uitgebracht (Nederlands-Engels). Uitgevoerd met luxe hard cover omslag.

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2009

Dakar Rally Jaarboek, editie 2009

Auteur: Jansen, L.A.H. Uitgever: Car Content Factory

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2007

Dakar Rally Jaarboek, editie 2007

De Dakar rally zoals het hoort, op het Afrikaanse continent. Voorlopig zal Le Dakar 2007, die start in het Portugese Lissabon en finisht in het Senegalese Dakar de laatste zijn in Afrika. De bijzondere cultuur en fascinerende natuur zijn het tafereel voor een bikkel harde rally. Maar wel een rally, waar veel Dakar deelnemers met heimwee aan terug zullen denken.

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2006

Dakar Rally Jaarboek, editie 2006

De Dakar rally wordt gereden, vanuit Lissabon naar Dakar. Erica Terpstra schrijft het voorwoord.

Citaat uit het voorwoord van Erica Terpstra

“Ieder mens heeft dromen. Dromen over geluk, rijkdom verre reizen en vele andere inspirerende zaken. Ook ik had een droom, helaas een die niet te verwezenlijken leek. Toch deelde ik mijn droom zo af en toe met een journalist. Van het een kwam het ander en op een goede morgen las ik mijn eigen droom in de krant. Ik glimlachte en droomde verder. Want meedoen aan de Dakar Rally zou nimmer werkelijkheid worden.

Gelukkig zijn er mensen die geloven in dromen. Mensen die niet accepteren dat iets onmogelijk is en op zoek gaan naar de mogelijkheden. Uiteraard beseffen zij als geen ander dat deelname aan de zwaarste rally ter wereld een hele opgave is. Een uitdaging die op korte termijn voor mij niet te realiseren valt. Maar toch zochten ze contact met me. Ze hadden een idee. Want meedoen aan de rally mag dan onmogelijk zijn, de rally beleven kan wel! Voor ik goed en wel besefte wat er precies gebeurde, was mijn ticket naar Lissabon geboekt en de accommodatie in Portimao geregeld. Ik ging naar de start van de rally!”

Nu te bestellen via www.4x4store.nl


IHSND-2005

Dakar Rally Jaarboek, editie 2005

Le Dakar 2005 start in het Spaanse Barcelona en finist in Dakar.

Auteur: Natascha Kayser Co-auteur: Léon Jansen Uitgever: Car Content Factory

Nu te bestellen via www.4x4store.nl{:}